PENE ZA AVTOMOBILSKO INDUSTRIJO

 

USTVARJAMO
UDOBNO
VOŽNJO

V Plami - pur smo samostojno razvili in serijsko proizvajamo pene za področje avtomobilske industrije, ki izpolnjujejo zahteve vodilnih  OEM-ov kot so VW, Daimler, Škoda, KIA, Hyundai, Toyota, Volvo, SEAT, Audi, BMW Maserati, Porsche, PSA, Renault, Nissan in mnogi drugi.

 

 

NAŠE PENE VGRAJUJEJO V AVTOMOBILSKI INTERJER NA PODROČJIH:


PENE ZA 

SEDEŽNE 
PREVLEKE

Za sedežne prevleke dobavljamo polietrske in poliestrske pene gostot med 22 in 40 kg/m3. Razlikujejo se glede na zahteve OEM-jev in specifičnih zahtev kupca.

Naše pene za potrebe sedežnih prevlek se nahajajo v večini avtomobilov vodilnih svetovnih avtomobilskih znamk

VARNOST
TRPEŽNOST
SEDEŽNE PREVLEKE

 

 

 

 

OBLOGE VRAT

Za obloge vrat se uporabljajo pene višjih gostot in tlačnih trdnosti, ki prenesejo višje mehanske obremenitve. Odpornejše so na obrabo in trganje. Ponujamo polietrske in poliestrske pene gostot med 45 in 75 kg/m3. Bistvena značilnost teh tipov pen je povišana natezna trdnost in bolj drobnocelična struktura.

DEKORATIVNA OBLIKA
   

 

 

 

 

OBLOGE STREH

Za obloge streh ponujamo pene za dve vrsti uporabe:

• Nosilni del: Za to aplikacijo proizvajamo polietrske pene gostot od 16 do 21 kg/m3 z visoko zračno propustnostjo, ki so namenjene impregniranju.

• Mehki del (soft touch): Nudimo poliestrske pene gostot od 28 do 55 kg/m3. Bistvena značilnost teh pen je drobnocelična struktura, ki zagotavlja uniformen videz obloge strehe

 

DOBRA AKUSTIKA
DEKORATIVNA OBLIKA
 

 

 

 

 

BARIERNE PENE

DUŠILCI ZVOKA

TESNILA

Barierne pene skoraj ali v celoti ne prepuščajo zraka ali vode. Imajo pretežno zaprto celično strukturo, njihova zračna propustnost je nižja od 20 l/m2/s. Gre za fleksibilne pene, ki dobro tesnijo in dušijo, zato so primerne za in-situ aplikacije ali za izdelavo raznih tesnil.

 

BARIERNA PENA
   

 

 

 

 

 

POLNILA SEDEŽEV

NASLONJALA ZA ROKE IN GLAVO

Polnila sedežev se lahko delajo tudi iz rezane pene, še posebej v primerih ko s kalupirano peno ni mogoče zadostiti določenim posebnim zahtevam.

Na tehnološko izpopolnjenih strojih učinkovito, hitro in kakovostno razrezujemo različne formate in oblike; le-te, za najzahtevnejše modele, lahko lepimo v nove oblike in kombinacije različnih tipov/lastnosti pen.

 

POLNILO SEDEŽEV