ZVOČNA IZOLACIJA

 

 

HARMONIJA
ZVOKA IN TIŠINE

Mehka pouliretanska pena je odličen absorber hrupa. Zaradi vseh svojih lastnosti je primerna za ureditev zvočnega okolja v radijskih in TV studiih, disko klubih ter v delovnih ali bivalnih prostorih, kompresorskih postajah in povsod, kjer želimo znižati nivo neželenega hrupa.

 

 

 

PLAMAFON
PLAMAVAL PLOŠČE


Plošče izdelujemo v obliki piramid ter v obliki zglajenih piramid. Tako izdelane plošče imajo povečano absorbcijsko površino, ki predstavlja svojevrstno past za zvočna valovanja, ki jih želimo odpraviti.

Plošče so obstojne, paroprepustne, odporne na vibracije in kemijsko nevtralne. Plošče niso škodljive zdravju. Narejene so iz posebne, samougasljive pene. Samougasljivost te pene je opredeljena v skladu z mednarodnimi standardi, ki določajo samougasljivost materialov za uporabo v zgradbah.

 

 

 

KOSMIT PLOŠČE


Kosmit je naše tržno ime za material, ki je narejen iz ostankov mehke poliuretanske pene, iz katerih naredimo kosmiče ter jih po posebnem postopku ponovno zlepimo skupaj v trden material. Izdelujemo plošče različnih specifičnih tež in tlačnih trdnosti. Kosmit je zaradi svojih dobrih absorbcijskih lastnosti pri prehodu zvoka zelo primeren za zvočne izolacije povsod, kjer se želimo znebiti prehoda zvoka iz enega v drugi prostor, ali pa ga vsaj bistveno zmanjšati. 

 

 

 

 

KOSMIT FOLIJE


Kosmit lahko vgradimo v votle stene, na gradbene elemente, predvsem stene in strope ali pa kot talno izolacijo v tlake. Možni so tudi drugi načini in mesta vgradnje. Pogosta je tudi uporaba v športnih podih. 

Zaradi dobre nosilnosti in odpornosti na obremenitve je kosmit primeren tudi za talno izolacijo neposredno pod različnimi talnimi oblogami. 

Kosmit je možno dobaviti v obliki plošč ali kot folijo, navito v role.