Razvoj inovativne ECO pene s Covestro

Covestro je na svoji spletni strani https://www.covestro.com/press/running-with-co-technology/ objavil, da je skupaj s Plama-pur razvil inovativno ECO peno na podlagi okolju prijaznih surovin.

Naša ECO inovativna pena, proizvedena s Covestrovim izdelkom cardyon©, je specifična zaradi različnih inovativnih pristopov, uporabljenih v proizvodnji le-te.

Covestrov izdelek cardyon© je izdelan na naravi prijazen način, saj je za njegovo proizvodnjo potrebnih kar 20% manj fosilnih surovin, ki jih je nadomestil CO2 ©Covestro. Na ta način podjetje Covestro pomembno prispeva k zmanjšanju porabe fosilnih surovin ter zmanjšuje količino toplogrednih izpustov.

Pena, ki jo izdeluje Plama-pur, vsebuje CO2, ki je na inovativen način uporabljen v proizvodnji surovin ter zmanjšuje porabo fosilnih surovin za 20%. ECO pena, ki je plod razvoja in znanja Plama-pur, je lahko uporabljena v različnih aplikacijah: tako v čevljarski, avtomobilski kot pohištveni industriji.

Primerjava ECO pen z navadnimi penami (proizvedenimi s standardnimi, fosilnimi surovinami) dokazuje, da imajo ECO pene boljše fizikalne lastnosti, predvsem večjo elastičnost in boljšo mikrocelularnost.

ECO pene, proizvedene z uporabo novih cardyon© surovin so tako bolj trpežne in imajo večjo tlačno trdnost, kar je pomemben doprinos v športnih čevljih. ECO pena ima kot dodano vrednost več udobja v notranjem delu čevlja, predvsem v območju gležnja.

ECO pene se lahko obdeluje enako kot standardne pene, naši kupci jih lahko kaširajo z različnimi tekstilijami, PVC folijami ali nanosi lepil.